wifi facebook-ico twitter-ico uk-flag

Od kilku lat wyraźnie można zauważyć rosnącą modę na produkty regionalne i tradycyjne. Zarówno sami Polacy jak i goście z zagranicy chętnie zajadają się produktami czy daniami, których już same nazwy wskazują, że wywodzą się z tradycji regionalnej.

Proponujemy Państwu możliwość wykupienia domowych posiłków, które oparte są o produkty ekologiczne.

Wyroby własne
  • chleb pieczony na zakwasie lub na drożdzach
  • smalec z jabłkiem, cebulką, przyprawiony czosnkiem i majerankiem
  • ogórki kwaszone z czosnkiem i chrzanem
  • pasztet
  • konfitury owocowe
  • nalewki owocowe
Wyroby lokalnych producentów:
  • mleko
  • masło
  • twaróg
  • jaja
  • miód
Specjalnością Agroturystyki Nad Jeziorem m.in. są:

zupa pomidorowa, czernina, pierogi leniwe, gołąbki w kapuście w sosie białym lub pomidorowym, zrazy wołowe w sosie grzybowym, karkówka marynowana, duszona, drożdżówka z kruszonką.

Wędzarnia

W maju 2012 r. uruchomiliśmy wędzarnię, w której wędzimy ryby z okolicznych jezior oraz wyroby mięsne.

agrofam-1 agrofam-1 agrofam-1